Elevfonden sätter guldkant på elevernas utbildning – YG Stockholm

Elevfonden instiftades av Yrkesgymnasiet när flera företag som tagit emot lärlingar från våra skolor ville bidra med mer än bara lärlingsplatser. Fonden sätter guldkant på elevernas utbildning genom att möjliggöra projekt och satsningar som annars inte skulle gå att genomföra. Det kan vara allt från projekt som involverar hela skolans elever, till en särskild satsning på vissa elever.

Yrkesgymnasiet Stockholm ansökte och beviljades medel från Elevfonden för att köpa ett mindre högtalarsystem som installerades runt om på skolan och som kan spela t.ex. lugnare musik och därmed öka elevernas trivsel.

– Detta är ett projekt dom är tänkt att skapa mer harmoni på skolan. Ur dessa högtalare spelas ljuv musik från djungel, vattenfall och annan lugnande ljud. Vi på skolan hoppas och tror att detta skapar studiero och ett allmänt lugn, säger skolans rektor Petra Heikkilä.

Thoréngruppens Yrkesgymnasium i värtahamnen, Stockholm.