Elevfonden möjliggör en viktig resa till Belgrad

[ingress]
YG Örebro. Elever i åk 3 på Vård- och omsorgsprogrammet har fått 50 000 kronor från Elevfonden för en studieresa till Belgrad i Serbien. Resan och boendet är redan bokat. Nu återstår det bara att ladda ordentligt.[/ingress]

Rektor Tatjana Miletic berättar att resan kommer att gå av stapeln den 23:e april och att YG Örebro har ett samarbete med en skola i Belgrad sedan tidigare. De har haft APL där för elever som går Hotell- och turismprogrammet och nu ät det vårdelevernas tur att åka dit. De kommer att stanna en vecka under sitt besök och ska bland annat följa med en dag i undervisningen.

– Under studieresan kommer eleverna att få se hur undervisningen går till, besöka olika vårdboenden och sjukhus, träna sin engelska och göra uppgifter som är knutna till de ordinarie kurserna, säger Tatjana.

För eleverna är det extra spännande att se hur livsvillkoren, vårdboenden, skolgången och sjukhusen i Belgrad ser ut. Kanske inspireras dem att jobba utanför Sveriges gränser? Håll utkik för en uppdatering här när de är tillbaka!

orebro