Elevfonden gör skillnad för eleverna på Yrkesgymnasiet

2ikonelevfonden

[ingress]Elevfonden startades till förmån för att utveckla yrkesutbildningarna där åtskilliga företag bidragit till fonden. Fonden har växt stadigt sedan starten tack vare alla välvilliga bidrag från våra samarbetsföretag och nådde för ett par veckor sedan miljonstrecket.[/ingress]

I dag delade Elevfonden ut sammanlagt 398 000:- till olika projekt som skolorna ansökt om. Frisörprogrammet på Yrkesgymnasiet Umeå fick 60 000:- för att besöka en frisörskola i engelska Plymouth.

– Fantastiskt kul, det här kommer bli en spännande upplevelse för mina elever, säger läraren Kim Wilson.

Besöket i sydvästra England kommer att innehålla praktikplats på en av landets ledande salonger samt att eleverna kommer att få medverka och få en ansvarstagande roll i en stor frisörshow i Plymouth.

Det här är förstås en jättemöjlighet för mina elever att få ta del av den brittiska hårindustrin som är en av de ledande i världen och förhoppningsvis starten på ett internationellt utbyte mellan skolorna, säger Wilson.

Här är ett axplock av de bidrag som delades ut ur Elevfonden:

  • Yrkesgymnasiet Skellefteå beviljas 50 000:- för Integration- och upplevelsebaserade rörelseaktiviteter.
  • Yrkesgymnasiet Örebro, Vård- och omsorgsprogrammet, beviljas 50 000:- för studiebesök på olika vårdboenden och sjukhus i Serbien.
  • Yrkesgymnasiet Gävle, Vård- och omsorgsprogrammet, beviljas 60 000:- för studieresa till Krakow och koncentrationslägret Auchwich.
  • Yrkesgymnasiet Umeå, Hantverksprogrammet, beviljas 60 000:- för studieresa till frisörskolan GHQ Training i Plymouth
  • Yrkesgymnasiet, Stockholm, beviljas 45 000:- för att tillsammans med Friends genomföra Temadag mot mobbning och kränkningar.
  • Yrkesgymnasiet, Sollentuna, El- och energiprogrammet, beviljas 63 000.- för att investera i viktig mät- och styrutrustning för ett ge eleverna bättre kunskaper inför APL och lärlingstid.

 

Vi ser fram emot att följa skolornas projekt och vill tacka alla företag som valt att bidra till Elevfonden. Mer information om Elevfonden hittar ni här.