Eleverna på Yrkesgymnasiet Ale övar maskinkörning inför uppkörningen

På Yrkesgymnasiet i Ale kan du gå bygg-och anläggningsprogrammet inriktning anläggningsförare och ta maskinkörkort.
Utbildningen riktar sig till dig som vill arbeta med att bygga, underhålla och göra ombyggnationer av hus och anläggningar.

Hos Yrkesgymnasiets samarbetspartner Kollanda Grus är aktiviteten hög. Just nu håller nämligen skolans elever i årskurs 3 på med uppkörningen för maskinkörkort (anläggningsförare).

Som vägledare har de yrkesläraren Jonathan, som även är utbildad av TYA (branschorganisation) för att kunna examinera för dessa fordon.

På Yrkesgymnasiet får eleverna under sin gymnasietid övningsköra olika fordon som används inom inriktningen, till exempel hjullastare och grävmaskiner.

När de sedan har visat upp sina färdigheter – och dessa håller godkänd klass – får de sina maskinkörkort. Det ger en bra förutsättning för eleverna att få en anställning som anläggningsförare på företaget.

Vill du också lära dig att köra tunga maskiner på gymnasiet? Boka en privat rundvisning eller skicka en intresseanmälan så berättar vi mer!