Elever på YG Stockholm svarar på några frågor

Fr. vänster Tove Redsjö, Amanda Eliasson och Rebecka Lövstedt, åk 1 Handels-och administrationsprogrammet, YG Stockholm.

Tove Redsjö, åk 1 på Handels-och administrationsprogrammet

Berätta om din praktikplats!

–  Jag började denna termin på Handels-och administrationsprogrammet på Kungsholmen. Min första praktikplats blir Åhléns i Solna. Jag ser verkligen fram emot att komma ut och jobba!

Vad är det bästa med Yrkesgymnasiet?

– Det bästa med Yrkesgymnasiet är all praktik, vår rektor och alla lärare. Det känns så personligt och mysigt här.

Vad vill du göra efter gymnasiet?

–  Jag vill resa och se världen efter gymnasiet. Jag ser inga hinder med att få jobb utomlands inom handel då jag kommer att få kunskapen och arbetslivserfarenhet under gymnasietiden.

Amanda Eliasson, åk 1 på Handels-och administrationsprogrammet

Berätta om din praktikplats!

–  Jag praktiserar på KappAhl och jag gör allt som de andra anställa gör dvs. hjälper kunder, larmar kläder, plockar upp varor m.m. Det enda jag inte får göra är att stå i kassan då jag inte år 18 år ännu. Då kommer jag även att göra det. Det är roligt på KappAhl och man känner sig som en i gänget.

Vad är det bästa med Yrkesgymnasiet?

–  Man blir aldrig skoltrött när man går en yrkesutbildning. När man är i skolan saknar man praktiken och när man är på praktikplasten saknar man skolan. Perfekt kombination med både praktik och studier! Jag gillar att det är små klasser. Yrkesgymnasiet är inte som andra skolor.

Rebecka Lövstedt, åk 1 på Handels-och administrationsprogrammet

Berätta om din praktikplats!

–  Jag trivs bra på Lindex där jag praktiserar. Jag gör allt som de andra gör, utom att stå i kassan. Man får lära sig allt man inte egentligen kan lära sig i skolan på sin praktikplats t.ex. hur man bemöter kunder och hur man beter sig på en arbetsplats. Personalen är snäll och hjälpsam.

Vad är det bästa med Yrkesgymnasiet?

–  Det är skönt att gå på en liten skola som Yrkesgymnasiet. Man blir alltid sedd och våra lärare bryr sig.