Elever från Yrkesgymnasiet på utlandsförlagd APL

Hemkomna efter en månads APL i Belgrad är Jessica Strand och Andrine Svensson på Yrkesgymnasiets Hotell- och turismprogram inget annat än exalterade och sugna på att åka tillbaka omgående. Synd att jag tar examen nu, säger Jessica medan Andrine retas med att hon har två år kvar på sin utbildning och gärna konkurrerar om att få åka till hösten igen, samtidigt som de under fnitter inflikar att en semesterresa tillbaka till Belgrad redan är inplanerad i september.

Utlandsförlagd APL ger eleverna möjlighet till yrkesmässig utveckling, kulturellt utbyte och ökade språkkunskaper. Förutom individuell kompetensutveckling ska utlandsförlagd APL främja skolans internationalisering, bland annat genom att stödja förverkligandet av de mål om internationalisering som anges i skolans läroplaner.  Att du tar chansen att göra din APL i gymnasiet utomlands kan ge dig mängder av erfarenheter och lärdomar om andra miljöer, kulturer och om dig själv.

Du lär dig hur man arbetar utomlands inom det yrke du utbildar dig till, du får ett kulturellt utbyte och du får möjlighet att förbättra dina språkkunskaper lite extra säger rektor Tatjana Miletic, som också hoppas på att APL utbytet för Hotell- och turismprogrammet kommer att få en lång fortsättning, där beviljade medel för genomförande kommer från UHR och Atlasprogrammet. Till hösten får två nya elever chansen att göra samma sak som Jessica och Andrine och intresset är stort bland eleverna på programmet.

CrownplazaBelgradAPL