Elever från YG Malmö hyllas för sin hjälteinsats

Ett branddrama med lyckligt slut. Eleverna vid Yrkesgymnasiet Malmö var på rätt plats vid rätt tillfälle. Deras insats stoppade en brandkatastrof.

– Det känns fantastiskt bra att vi räddade någons hem, säger Akbar Amini som läser på byggprogrammet.

Under torsdagsförmiddagen skulle eleverna – passande nog – iväg på kurslektion i ”heta arbeten” i Arlöv. Medan de väntade på transport såg de att de pyrde grå rök ur en lägenhet i ett bostadshus på Bredgatan och goda råd blev dyra.

Akbar AminiAkbar Amini ringde 112 och när brandbilarna anlände och hissade upp stegen blossade det upp lågor från balkongen. Det var onekligen i grevens tid och Akbar och hans klasskamraters rådiga ingripande bromsade upp det som kunde blivit en jättekatastrof i flerfamiljshuset.
– Vi var på rätt ställe och ja, det var tur att vi råkade stå där för familjen, säger Amini.
Rektorn

Madeleine Flis är också mäkta imponerad över sina elever och deras rappa agerande.
– Jag är sjukt stolt och tacksamma för att de agerade så snabbt, säger hon.