Umeå

Medellön enligt SCB:

Ansök nu

Boka privat rundvisning

Fyll i formuläret så kontaktar vi dig för en privat rundvisning av skolan

YG Umeå

Är du intresserad av ett särskilt yrke? (valfritt)

Ditt namn (obligatorisk)

Din epost

Telefon (obligatoriskt)

• VI LÄR DIG MER ÄN ETT JOBB

Förutom att hitta ett jobb är det viktigt att kunna behålla jobbet och då är det mer än yrkesskicklighet som spelar roll. Vi vill därför att du ska lära dig allt som är viktigt på en arbetsplats, som till exempel social kompetens, att kunna passa tider, vara strukture - rad och att lösa yrkesproblem som kan uppstå.

• LÄR DIG AV YRKESEXPERTER

Du lär dig både i skolan och på din lärlingsplats. I skolan får du hjälp av en yrkeslärare att förbereda dig för APL (praktik) i våra yrkesanpassade lokaler. På lärlingsplatsen har du en utbildad handledare som ger dig uppgifter, coachar dig och lär dig yrket.

• EGEN BÄRBAR DATOR

Du får låna en bärbar dator under alla tre år som du för en liten summa kan köpa loss i slutet av tredje året. Datorn är utrustad med alla program du behöver för att klara skolan.

Frågor och svar YG Umeå

Under årskurs 1 och 2 varvar du 2 veckor i skolan/ 2 veckor på praktik hela året. I årskurs 3 är du i skolan 1–2 dagar varje vecka och resterande dagar på praktik.
    Vi har rätt små klasser och vi arbetar aktivt med att skapa en god sammanhållning i klasserna och på skolan. Till exempel arbetar man i ”basgrupper” under lektionerna för att skapa trygghet och studiero och lära känna sina klasskompisar.
    Nej, det finns det inte. Däremot finns det ett parkeringshus på andra sidan gatan av skolan som man kan parkera i. Cyklar och mopeder går bra att parkera utanför skolan.
    Att få vara sig själv är en viktig del för oss och något som eleverna brukar peka ut som en av det bästa grejerna med skolan. Vi arbetar mycket med trygghet och studiero och vår likabehandlingsplan där det är nolltolerans mot mobbning och kränkande behandling. Vi är en liten skola med relativt få elever och hög vuxennärvaro vilket gör att det är en familjär stämning på skolan.
    Du kan ha 250 p F (ca 2–3 kurser) och ändå klara en yrkesexamen. Det får dock inte vara F i kurserna: Svenska 1/Svenska som andraspråk 1 Engelska 5 Matematik 1a Gymnasiearbetet Programgemensamma kurser (400 poäng – Yrkeskurser)
    Det är många av våra elever som får jobb direkt efter studenten och får då lön enligt avtal. På ett lärlingsprogram gör du mer än 50% av din utbildningstid på ett eller flera företag och har du gjort bra ifrån dig kan företaget vilja anställa dig direkt efter studenten.
    Vi har bra mat på skolan. Vi har catering från Astar i dagsläget, som serveras på skolan. Det finns alltid vegetariskt och fläskfritt alternativ.
    Ja det är länstrafiken som beslutar, beroende på avstånd. 6 km.
    Vi har inga boenden att erbjuda, men ett bra tips är att hålla koll i Facebookgrupper, blocket och kontakta privata uthyrare.

Yrkesgymnasiet Video tour

Vill du boka en privat rundvisning av skolan utan trängsel i lugn och ro?

Ring eller sms:a vår kommunikatör Sandra Hassellöf

Ring Sandra: 076-221 14 88

Läs senaste numret av vårt magazine!