Det bästa med Yrkesgymnasiet

”Det bästa med Yrkesgymnasiet är att man har så personlig kontakt med lärarna. Det är lätt att prata med dem och de är tillgängliga”.

[ingress]Gabriel, går Handels- och administrationsprogrammet åk 2 på Yrkesgymnasiet Stockholm och är nöjd med sitt val av skola.[/ingress]IMG_5511

Varför började du på Yrkesgymnasiet?
Jag valde Yrkesgymnasiet för att jag fastnade för lärlingsutbildningen, att lära sig yrket på arbetsplatsen. Sedan tyckte jag om att det är små klasser på skolan.

Vad är det bästa med Yrkesgymnasiet?
Det bästa med Yrkesgymnasiet är att man har så personlig kontakt med lärarna. Det är lätt att prata med dem och de är tillgängliga.

Hur är lokalerna på skolan?
Lokalerna på skolan är väldigt bra. De är nya och ligger på Gärdet. Alla skolans rum, oavsett stora eller små, är fräscha och fina.

Hur är stämningen på din skola?
Eftersom vi har ganska få elever, cirka 200 stycken, så är det en väldigt bra stämning på skolan. Alla känner alla och det är väldigt familjärt.

Hur är lärarna på skolan?
Man har väldigt personlig kontakt även om det varierar lite från lärare till lärare. Alla lärare känner igen en och ser till att ta sig tid att prata om man behöver det.

Vad har du för intressen och framtidsplaner?
Mina intressen är boxning och brottning. I framtiden vill jag arbeta som butikschef eller mäklare och därför valde jag handelsprogrammet.

Vad tycker du om lärlingsutbildningen och praktiken?
Jag tycker att det är jättebra. Eftersom det blir mindre skolgång tycker jag det är lättare att lära sig på detta sätt och det är lättare att fokusera.