Den ”goa stämningen” gjorde att Rebecca valde Yrkesgymnasiet som arbetsplats

Vad gör en administratör och hur är det att jobba på Yrkesgymnasiet Göteborg? Rebecca Schönström, SYV och administratör på Yrkesgymnasiet, berättar här om hennes jobb och om hur det går med distansundervisningen på skolan.

Vem är du Rebecca?

– Jag kommer från en ort i Skåne som heter Bjärred men har nu bott i Göteborg i snart fyra år. Jag bor med min tillsammans med min sambo och älskar att laga god mat som jag gärna bjuder vänner och familj på.

Vad är de roligaste med ditt jobb?

– Det roligaste med mitt jobb är att det är så varierat och att jag får träffa så många härliga elever och kollegor. Jag älskar att få vara spindeln i nätet och att ingen dag är den andra lik.

Varför valde du just Yrkesgymnasiet i Göteborg som din arbetsplats?

– Jag arbetade för Thorengruppen tidigare på marknad där jag ganska ofta var på Yrkesgymnasiet här i Göteborg. Jag tyckte alltid att det var så go stämning här både bland personalen och eleverna och att alla verkade trivas så bra på sin arbetsplats. När jag fick höra att det låg ute en tjänst som administratör här bestämde jag mig därför för att söka.

Hur är din roll som administratör?

– Min roll som administratör är väldigt bred. Jag har hand om allt från frånvaroanmälningarna till CSN rapportering och studieplaner. Det är svårt att förklara allt jag gör om dagarna då dagarna som jag tidigare nämnde aldrig är sig lika. Det varierar också väldigt mycket beroende på vilken tid på läsåret det är. Det bästa med att jobba som admin på YG är att jag har väldigt bra kontakt med väldigt många elever.

Har du något motto som du arbetar efter?

– Jag brukar tänka som Pippi Långstrump: ”Det har jag aldrig provat förut, så det klarar jag säkert”.

3 snabba ord om Yrkesgymnasiet Göteborg?

– Kreativt, glädje, gemenskap!

Hur har distansundervisningen funkat för lärarna och eleverna hittills?

– Det har fungerat superbra! Lärarna har varit fantastiska på att ställa om sin undervisning helt och hållet till distans och eleverna har verkligen visat på att de vill fortsätta sina utbildningar. Vi stöttar och hjälper varandra dagligen och får allt att fungera trots omständigheterna.