De bygger en spikestuga

Eleverna på byggprogrammet på YG i Gävle håller just nu på med ett riktigt spännande projekt. De har fått i uppdrag att bygga en spikestuga, alltså en större friggebod som ansluts till en husvagn. På skolans innergård har de nu ställt upp ett tält där de bygger.
-De bygger i princip ett hus i miniatyr, från grund till tak, berättar Kent Rosengren, lärare.

Under arbetet blandas teori med praktik och med alla moment inom projektet uppfyller de alla mål för kursen de nu läser.
-Det är riktigt kul! Tidigare har vi byggt till exempel väggar i verkstaden, men nu gör vi alla delar, säger eleven David Westberg.

Just nu håller byggeleverna på att sätta fast ytterpanel. Eleverna på elprogrammet är också involverade i projektet – de drar just nu el i stugan.

Carl Olsson (till vänster) och David Westberg (till höger) spikar ytterpanel på stugan de bygger tillsammans med klasskompisarna på byggprogrammet.