Cecilia siktar mot karriär utomlands

[ingress]Det var intresset för hotell- och turismbranschen som fick Cecilia Hassel att söka till Yrkesgymnasiet, där hon nu får träna sina kunskaper i verkligheten.
– Jag gillade inte att vara i skolan, utan ville ha mycket praktik, säger Cecilia.[/ingress]

Hon tyckte att hotell verkade mest intressant och ville prova på att möta och hjälpa människor. Nu har hon valt inriktning turism.
– Jag vill ut och resa, men samtidigt hjälpa människor.
Cecilia trivs bra på Yrkesgymnasiet och på sin utbildning.
– Lärarna är jättebra. Vi är bara åtta i klassen och det passar mig perfekt, det gör det lättare att koncentrera sig i klassrummet än om man är många.

Nu gör hon sin APL på Scandic Infra City. Cecilias lärare tipsade om hotellet och hon fick platsen efter att ha varit på en intervju.
– Nu får jag stå i receptionen och checka in och ut gäster, svara i telefon och lära mig datorprogram för att göra bokningar.
Cecilia tycker att det finns många fördelar med att göra mycket praktik.
– Man får många tips och lär sig mycket från andra som jobbar här, saker som man inte skulle lära sig om man bara var i skolan.
Hon trivs på Scandic, men nästa år vill hon byta plats och vara på en resebyrå eller flygplats.
– Jag får mer och bredare erfarenhet. Det ger mer att skriva i cv:t och fler kontakter i branschen. Det kommer att hjälpa när jag ska söka jobb.

Efter studenten vill Cecilia söka jobb.
– Jag vill resa också, så jag hoppas få jobb utomlands. Jag skulle gärna jobba i England, dit har jag alltid velat åka.

Namn: Cecilia Hassel
Utbildning: Hotell- och turismprogrammet, Yrkesgymnasiet Sollentuna
APL-plats: Scandic Infra City
Lyssnar på: House