Byggelever lägger grunden för internationell festival

Internationell designfestival + Yrkesgymnasiets byggelever = sant. Detta är en ekvation som stämmer sedan några elever på Yrkesgymnasiet Malmö fått förtroendet att bygga scener och podier till Sweden Design Days.

Det är tre elever som går årskurs 3 på Bygg- och anläggningsprogrammet på Yrkesgymnasiet Malmö som fått möjligheten att lägga grunden för designfestivalen som väntar besökare från hela världen. Festivalen, som innefattar utställningar och event inom design, arkitektur och konsthantverk, arrangeras på ett flertal platser i Malmö med basen vid Lokstallarna i Kirseberg. Det är här Yrkesgymnasiet-representanterna i form av byggelever och läraren Chris Nilsson håller till. 

Det är inget litet projekt som Yrkesgymnasiet fått greppa tag i. Lokstallarna kommer nämligen bestå av över 6 000 m² utställningsyta, där större utställningar, invigningar och livestudio kommer att äga rum. 

Eleven Elias Holmgren och läraren Chris Nilsson.

Sweden Design Days arrangerades för första gången i fjol och redan då fick Yrkesgymnasiet frågan om att vara med och hjälpa till. Ett bra jobb senare fick skolan förtroende även detta år. 

– Vi fick förfrågan för ett år sedan och då tackade vi ja till det. I fjol hade vi som uppgift att bygga en paviljong och i år har vi uppgiften att bygga scener och podier som utställningarna ska befinna sig på, säger Chris Nilsson. 

I dagarna fyra har eleverna varit på plats vid Lokstallarna och arbetat med sina konstverk – scenerna och podierna. Arbetet har rullat på utan problem, enligt Chris Nilsson. 

Vad är det roligaste med att vara med i ett så här stort projekt? 

Det är väl att eleverna här ska göra sitt gymnasiearbete, så vi ska sammanställa allt detta som vi har planerat, lagt upp och hur vi gör det till en färdig produkt, säger Chris. 

Vill du också lära dig ditt framtida yrke genom att arbeta praktiskt? Ansök till Yrkesgymnasiet här!