Byggelever gör skillnad för barn på barnhem i Thailand

I mitten av oktober detta år åker elever från byggprogrammet på Yrkesgymnasiet Malmö tillsammans med deras lärare till Khon Kaen i nordöstra Thailand. Där kommer de att delta i ett utvecklingsprojekt med mål att göra skillnad för barn på barnhem där initiativtagaren är organisationen Invisible Friends. Denna resa blir möjlig bland annat tack vare bidrag från Elevfonden och är ett utmärkt exempel på YG i samhället, bara ett av många CSR projekt som Yrkesgymnasiets elever är involverade i.

De kommer att i 10 dagar besöka olika platser så som en canceravdelning på Srinakarin hospital, Mittrapad community som är ett center i slumområden som uppmuntrar barn att komma bort från droger samt barnhemmet Ban Luk Rak. Det är på barnhemmet som eleverna från Yrkesgymnasiet kommer att bygga lekplatser för barnen som är i olika åldrar.

Vi ser fram emot att få höra om deras spännande äventyr och livsförvandlande upplevelser.

malmo

Janus Toftdal Larsen, Jenny Louman BA11 samt Felix Weimers Claesson, BA12. Dessa tre elever tillsammans med byggläraren Daniel Tegnvallius kommer åka till Thailand i oktober.