Boktips från Yrkesgymnasiet Linköping

Ibland kan det vara svårt att hitta en bra bok att läsa. Som tur är vill våra elever på Yrkesgymnasiet Linköping  gärna dela med sig av sina boktips. Vi träffade Amanda som går åk 2 på Vård och omsorgsprogrammet och frågade vilken bok hon vill rekommendera.

–  Jag läser nog varje dag, jag läser mycket bokserier,  berättar Amanda. När Amanda är klar med gymnasiet vill hon plugga vidare på universitetet för att sedan arbeta på neonatalavdelningen på Linköpings universitetssjukhus.
Då Amanda läser mycket böcker är det svårt för henne att bara ge ett boktips, hon säger att alla böcker av Jane Austen är ett hett tips, hon nämner även Oliver Twist som en bok hon gärna läser. Om Amanda måste välja en bok väljer hon Jane Eyre av Charlotte Brontë.

– Jag älskar Jane Eyre eftersom jag kan relatera väldigt mycket till Jane. Jag känner att vi är lika, jag gillar hur hon försöker hjälpa folk. Hon fokuserar mycket på att hjälpa och göra andra glada istället för att vara självisk. Jag beundrar det. Hon är som en förebild för mig.

Har du några boktips till våra elever? Hör då gärna av dig till oss på vår Facebook sida. Fler boktips hittar här på vår sida, klicka på taggen nedan och låt dig bli inspirerad!