Blivande undersköterskor på studiebesök

Eleverna på omvårdnadsprogrammet på YG Gävle har redan hunnit med flera spännande studiebesök. Senast i går var de på Sätra hälsocentral och träffade en sjuksköterska som arbetar med patienter med astma och kol.
-Hon berättade för eleverna om sitt arbete och hur man tar hand om patienterna, berättar Annika Johansson, lärare.

Ett riktigt uppskattat studiebesök gjordes på en kirurgisk vårdavdelning på Gävle sjukhus. Där fick de träffa en ung undersköterska och fick veta allt om vad en arbetsdag för henne innebär – alltifrån provtagning till att lägga om sår. De fick själva testa på att mäta blodtryck, se lokalerna och det arbetsmaterial som de kan använda sig av.
-Efter det sa alla elever att de ville jobba på en kirurgisk vårdavdelning, berättar Annika.

Tidigare under terminen, när de läste om cancersjukdomar och framför allt de som behöver behandlas med strålning, fick de besöka den stora strålavdelningen på Gävle sjukhus.
-Strålbehandling är ett svårt område, men besöket var uppskattat, säger Annika.