Bakom kulisserna från den digitala gymnasiemässan: Andreas och Molly berättar

Hur fungerar det egentligen att hålla en digital gymnasiemässa? Kommunikatörerna Andreas Lind och Molly Lindbom tar med er bakom kulisserna och berättar om arbetet inför livesändningen.

I Coronatider gäller det att tänka lösningsorienterat. Eftersom fysiska mässor inte är möjliga för tillfället ordnade gymnasium.se en digital gymnasiemässa, som Yrkesgymnasiet deltog i med en lång livesändning. Under flera timmar fick tittarna en inblick i hur det ser ut på skolorna, och hur de olika programmen är utformade. Elever och lärare intervjuades, och förklarade bland annat hur det fungerar med praktik minst 50% av studietiden. Dessutom bjöd Idoldeltagarna Freddie Liljegren och Dao Di Ponziano på ett exklusivt uppträdande.

Nu berättar programledarna Andreas Lind och Molly Lindbom om arbetet inför mässan. Mycket ska klaffa för att kunna leverera en så bra och informativ show som möjligt.

Andreas Lind:
– Jag är mycket nöjd med mässan. Eftersom vi ville visa upp alla delar av Yrkesgymnasiet var det viktigt att hålla ett tajt schema där allt flöt på. Jag hoppas och tror att vi lyckades bra med det.

Molly Lindbom:

– Det blev några vändor med manus – men i slutändan gick allt riktigt bra, tycker jag. Vi ville verkligen ge en så nyanserad bild som möjligt av vårt koncept. Vi la ner mycket arbete för att inte missa något, och jag hoppas det märks i sändningen.

Se bilder från bakom kulisserna nedan:

Om Yrkesgymnasiet
På Yrkesgymnasiet lär sig eleverna genom att jobba. Minst halva utbildningstiden sker på en arbetsplats med en erfaren handledare vilket skapar goda förutsättningar för att få in fötterna på arbetsmarknaden. Just nu är det omvalsperiod för gymnasievalen.