Alla lika, alla olika – temadag på YG Linköping

[ingress]Två elever på Yrkesgymnasiet Linköping ordnade för ett tag sedan en temadag på skolan.[/ingress]

Tilda Ross Carlsson och Frida Enegren som båda är elever på skolan tog själva initiativ till och planerade temadagen som fick namnet ”Alla lika, alla olika”. Temat var neuropsykiatrisk funktionsnedsättning eller fysiskt handikapp. De ville belysa hur det är att leva med något av detta och ge en bild av vad det innebär. Inte bara eleverna, utan också lärarna på skolan var med i grupparbete under dagen.

Tjejerna hade bjudit in olika föreläsare; en läkare, en kvinna som lever med ADHD och en kille som lever med ett fysiskt handikapp. De visade också filmen ”I rymden finns inga känslor” som handlar om en kille som har Aspbergers syndrom. Dagen avslutades med diskussion kring de föreläsningar som hållits och den film som visats.