Alexander – en lärare som tar lärandet framåt i en osäker tid

Alexander är lärare i samhällskunskap och historia hos oss på Yrkesgymnasiet Stockholm. I samband med att alla studier har övergått till distansundervisning har han tagit ett bra initiativ för att förbättra lärandet.
Sedan distansundervisningen började så har Alexander börjat lägga ut sina föreläsningar i samhällskunskap och historia på YouTube. Detta med syfte att hans elever kan komma tillbaka till lektionerna och repetera utan att oroa sig för att ha missat något.
– Det känns ganska trist att inte kunna ha eleverna på plats längre. Man får dock inte glömma att distansundervisningen har sina styrkor också. Nu kan eleverna anpassa studierna mer efter sina egna behov och det underlättar väldigt mycket från tidigare när man skulle behöva ta hjälp från läraren vid ett senare tillfälle ifall man missat något, säger Alexander om övergången till distansundervisning.