86% har jobb efter gymnasiet

[ingress]Hela 86% av avgångseleverna från Yrkesgymnasiet Skellefteå har fått jobb redan innan de slutat gymnasiet.[/ingress]

Redan innan studenten har hela 86% av eleverna i trean fått jobb som de ska börja direkt efter gymnasiet – ett bra bevis på att utbildningarna på Yrkesgymnasiet förbereder sina elever för framtiden och gör dem attraktiva på arbetsmarknaden.

Marcus Berg som snart tar studenten från fordonsprogrammet är en av många YG-elever som ser fram emot vad som väntar.
– Det har varit en väldigt bra utbildning på Yrkesgymnasiet och det har varit bra att få jobba så mycket praktiskt. Det känns jättebra att få börja på vuxenlivet och nu har jag fått jobb som butiksbiträde på Laitis.

Marcus har gjort sina APL-perioder på Moröns bilservice och nu senast på Cityverkstan.
– Jag har fått lära mig mycket och trivts jättebra. Jag kommer att få fortsätta jobba på Cityverkstan också.

På bilden syns Marcus till höger och till vänster Fredrik Burvall som går årskurs 2 på fordonsprogrammet.