50 procent praktik lockade Smilla till att välja Yrkesgymnasiet

Smilla Gemanius går Vård- och omsorgsprogrammet på Yrkesgymnasiet Göteborg och känner att hon har hittat helt rätt. Lärarna ser till att hon får den hjälp hon behöver i sina studier och praktiken gör att hon aldrig tröttnar på att gå till skolan.

Här berättar Smilla mer om hur det är att gå på Yrkesgymnasiet!

Varför valde du Yrkesgymnasiet?

– Jag valde Yrkesgymnasiet för jag tyckte att det verkade som en bra skola, jag fick ett väldigt bra intryck när jag var på gymnasiemässan och bestämde mig direkt för att det var här jag skulle gå. Skolåret består ju även av 50 procent praktik och det lockade mig väldigt mycket, då jag vill ut och lära mig saker i praktiken och inte genom en bok. Jag såg det även som en möjlighet att prova på yrket som undersköterska.

Vad är det bästa med skolan?

– Det bästa med Yrkesgymnasiet är att det är en liten skola med få elever i varje klass vilket gör att du lättare kan få den hjälp du behöver. Jag som har diagnoser behöver extra hjälp och stöd, det är något som jag verkligen får. De har anpassat min skolgång efter mina behov och det är jag väldigt tacksam över. Skolarbetena är upplagda på ett bra sätt och du har sällan läxor så länge du sköter skolan och lämnar in saker i tid. Sedan träffar man ju andra personer och skaffar nya vänner med samma intresse som dig själv.

Hur är lärarna på skolan?

– Lärarna som jag har är superbra! De är stöttande, lyhörda och hjälper dig så gott de kan. De är som minipsykologer och finns alltid där när du behöver prata. Lektionerna har bra stämning och de flesta är roliga, detta är tack vare att lärarna lägger upp lektionerna på ett bra sätt. Det är mycket variation och jag personligen tycker att det är nyckeln till en rolig undervisning.