5 anledningar att bli frisör

Gör människor glada, tjäna bra pengar och bestämma över din arbetstid: Vi listar 5 anledningar till varför du ska välja Hantverksprogrammet på Yrkesgymnasiet!

Är du kreativ, gillar att arbeta med människor och vill ha stora chanser till jobb? Då är Hantverksprogrammet på Yrkesgymnasiet helt rätt för dig.

Här listar vi 5 fördelar med att bli frisör.

  1. Kreativt yrke

Som frisör använder du dina kunskaper i stil, färg och form för att ta fram människors bästa sidor. Du blir en riktig konstnär och får stort utrymme för din kreativitet. Arbetet är väldigt varierande med nya roliga uppgifter varje dag.

  1. Gör människor glada

Få yrkesgrupper blir lika uppskattade som frisörerna. Du höjer människors livskvalitet genom att sätta färg på deras vardag. De flesta uppskattar frisörbesök och lämnar salongen med ett leende på läpparna och det känna häftigt att ha ett jobb där du varje dag gör personer glada och nöjda.

  1. Ett framtidsyrke

Frisöryrket går inte att ersätta med maskiner. Det kräver mänsklig kunskap och service. Enligt Arbetsförmedlingen gör också den växande befolkningen att allt fler kommer behöva gå till frisörer.

  1. Lönsamt

Enligt Handelsanställdas förbund fortsätter branschen att växa och vara lönsam. En skicklig frisör kan göra bra vinster och ha en stadig lön.

  1. Yrke med mycket frihet

Handelsanställdas förbund skriver också att frisörer trivs med sitt jobb. Mycket på grund av att de ofta kan bestämma själv över sin arbetstid. Enligt Arbetsförmedlingen är ungefär hälften av Sveriges frisörer egenföretagare, vilket ger en stor frihet.

Vill du bli nästa stjärnfrisör med stora möjligheter till ett superroligt och kreativt jobb?
Läs mer om Hantverksprogrammet här.