3 fördelar med Hotell- och turismprogrammet

Läs varför Hotell- och turismprogrammet på Yrkesgymnasiet är ett riktigt bra och roligt gymnasieval som leder till jobbmöjligheter över hela världen.

Enligt Svenskt Näringsliv upplever många ungdomar att det saknas information om yrkesprogrammen och söker därför inte till dem – trots en enorm efterfrågan på examinerade yrkeselever och att många ungdomar passar som handen i handsken på en yrkesutbildning.

Inför omvalet listar vi därför tre anledningar till varför Hotell- och turismprogrammet på Yrkesgymnasiet är riktigt grymt och kanske helt rätt val för dig.

  1. Jobba inom en social bransch
    Turism- och servicebranschen passar för dig som gillar att vara utåtriktad och social. Arbetsdagarna är ofta varierande där du träffar många olika människor och har flera bollar i luften samtidigt. Istället för att sitta fast på ett kontor får du vara i ständig rörelse. Grymt kul!
  2. Lär dig service och marknadsföring
    På Hotell- och turismprogrammet får du riktigt bra kunskaper om service och marknadsföring. Det är färdigheter som du har nytta av oavsett bransch och något arbetsgivare ser som ett stort plus.
  3. Jobba var som helst i världen
    Få jobb gör det möjligt att leva lika flexibelt som ett jobb inom hotell- och turism. Drömmer du om att jobba utomlands? Du har alla möjligheter att bli anställd var som helst i världen. Under utbildningen reser du även tillsammans med dina kurskamrater till ett annat land för att spegla dina kunskaper på en internationell marknad (vissa orter kan istället erbjuda ett startpaket för körkort).

Gillar du att vara social? Vill du få ovärderliga kunskaper inom service och marknadsföring och kunna jobba utomlands? Läs mer om Hotell- och turismprogrammet här.