Yrkesgymnasiet Västerås värdar för ett återbesök från Serbien

29 november till 3 december var Yrkesgymnasiet Västerås värdar för ett återbesök från Srednja Medicinska Škola Nadežda Petrović från Belgrad, Serbien.
Besöket är en del i den planering inom ramen för Atlas utbyte som yrkesgymnasiet Västerås vård- och omsorgsprogram ska köra igång till våren 2017. Utbytet är planerat att pågå under tre år.

Rektor Torbjörn Ericsson:
” Jag ser att det förväntade resultatet av ett utbyte på lång sikt ska bidra till att förverkliga de mål som anges i skolans läroplan samt ThorenGruppens mål för globalisering. För oss betyder det ökad erfarenhet av internationella miljöer, ett globalt perspektiv på ämnesområdet vård- och omsorg, fördjupade kunskaper inom området och en ökad kunskap om globala frågor rent generellt. Detta kommer att gagna såväl elever som lärare”.

Besöket i Västerås gav skolorna möjlighet att planera vidare för det kommande skolutbytet samt för besökarna att bekanta sig med det svenska skolsystemet, Sveriges sjukhusvård och äldrevård. Ett av besöken var hos Västerås stads utbildningsdirektör Jan Lindblom på Västerås stadshus. Några andra var besök på Västmanlands sjukhus och Tillberga Granskapsservice samt Q-RA hemtjänst.

Rektor för den serbiska skolan Radica Stojanović:
”Vilka fantastiska dagar vi har haft, ett otroligt fint värdskap och vi förväntar oss att ett partnerskap ska ge oss ett internationellt perspektiv i undervisningen samt främja kunskap och förståelse mellan olika kulturer och vi ser med glädje fram emot att köra igång vårt samarbete”.

Nästa steg i partnerskapet är att få tillstånd för ett elevutbyte med Yrkesgymnasiet Västerås som värdar under höstterminen 2017