Yrkesgymnasiet inleder samarbete med fransk skola

Tillsammans med yrkesskolan Lycée Professionnel Jaques Le Caron i franska Arras startar Yrkesgymnasiet Malmö upp ett projekt där skolornas ungdomar får möjlighet att upptäcka livsstilen i ett annat land.

I mitten av juni kommer personal från Arras till Malmö för att planera årets projekt. I oktober reser en grupp på fjorton ungdomar till Sverige för att träffa Yrkesgymnasiets elever. Utbytet syftar till att ungdomar ska upptäcka landets kultur, med särskilt fokus på yrkesidentitet och utbildningssystem. Inom ramen för samarbetet kommer eleverna utveckla sin engelska tillsammans.

Tanken är att elever och personal från Yrkesgymnasiet i Malmö ska göra en motsvarande studieresa till Arras. Projektet ska löpa över hela året och involverar elever som valt Engelska 6.

Vi ser fram emot att träffa personal och elever från Lycée Professionnel Jaques Le Caron!

Greetings from Sweden!
We are looking forward to launch the exchange project between Yrkesgymnasiet Malmö and Lycée Professionnel Jaques Le Caron in Arras.