Yrkesgymnasiet Göteborgs rektorer får pris på Thoren Tillsammans 2017

Under vecka 32 var över 1200 anställda inom ThorenGruppen på konferens i Piteå och laddade upp inför höstterminen. Dagarna innehöll inspirerande föreläsningar och givande samtal med kollegor från skolor runt om hela landet. Dessa dagar ska enligt ThorenGruppen präglas av företagets värdeord: mod, kraft och passion.

På fredagen avslutades dessa fantastiska dagar med en galamiddag där det årliga Thoren Awards hölls. Under middagen delades det bland annat ut priser till de som uppfyllt företagets värdeord mest under det gångna läsåret. Två personer som kammade hem en av dessa fina utmärkelser var Janna Krstic och Pauline Wallgren, rektor och biträdande rektor på Yrkesgymnasiet Göteborg. De fick nämligen utmärkelsen som årets varumärkesbärare för MOD. Motiveringen löd:

”De har utan större erfarenhet vågat axla rollen som ledare för en nyetablerad skola och de har under året visat att det med mod går att åstadkomma mirakel.”

Var du beredd på att just ni skulle få pris på årets Thoren tillsammans?
– Jag var verkligen inte beredd på att vi skulle på pris. Det var en överraskning utan dess like, berättar Janna och säger lite skämtsamt att komikern och konferencieren Jan Bylund kunde förvarnat henne lite.

Hon fortsätter att beskriva känslan av att gå upp framför alla och ta emot den fina utmärkelsen;
– Jag blev chockad och nervös och samtidigt ledsen över att Pauline inte var med så att vi kunde dela detta ögonblick på samma sätt som vi har delat arbetsuppgifter under det gångna året. Det har varit en berg och dalbana och då är det alltid kul att åka två, förklarar Janna.

Snart sätter andra året på Yrkesgymnasiet Göteborg igång och det har varit högt tryck på sökantalet till utbildningarna.
– Vi är supertaggade och glada över antalet antagna elever. Vi startar upp nya program och har rekryterat nya medarbetare. Vårt mål är att alla tillsammans skall göra vårt bästa för att få en bra start, eleverna skall fastna för vårt koncept direkt och våra handledare och lärare skall anta nya utmaningar med ett leende på läpparna, säger Janna.