Vad hände sen? Studenten – ett år senare

Farah Al-Saffar tog studenten från Yrkesgymnasiet Örebro sommaren 2016 och nu, ganska exakt ett år senare tog vi oss en pratstund med den tidigare vårdeleven.

Hej Farah! Hur har första året i yrkeslivet sett ut för dig?
– Jag kom igång princip direkt efter studenten med ett 6-månadersvikariat på ett LSS-boende (boende för personer med fysisk och/eller psykisk funktionsvariation) där jag tidigare hade haft APL. Sen kände jag för att testa någonting nytt så jag sökte mig till hemtjänsten i Kumla och blev kvar det är i cirka 3 månader, innan jag för ungefär 1,5 månad sen påbörjade min anställning på sjukhuset. Där jobbar jag på avdelningen Vitsippan med palliativ vård.

Hur kommer det sig att du testat 3 olika jobb på lite mindre än 1 år?
– Jag har velat testa olika delar inom vårdbranschen och det var på dessa tre arbetsplatser jag tidigare hade haft APL, så på så vis hade jag en fot in på samtliga ställen. Hemtjänsten var lite speciell också. Jag ville bevisa för mig själv att jag kunde klara av hemtjänsten, då jag inte var helt nöjd med hur det hade gått under min APL-period där. Nu gick det jättebra och jag är väldigt stolt över det! Jag åkte till och med runt på cykel för att memorera rundorna, så jag skulle kunna vara så förbered och effektiv som möjligt, berättar Farah och skrattar.

Hur ser din framtidsplan ut?
– Nu ska jag ta en fika med min gamla vårdlärare Malin. Det är så roligt att hålla kontakten och träffa lärare även efter avslutade studier! I övrigt vet jag inte vad som händer, förutom att jag snart ska flytta till Hultsfred. Där blir det antingen söka jobb eller börja plugga. Jag vet inte riktigt om det blir inom vården eller inte, men är ändå glad att jag läste vård på Yrkesgymnasiet. Tack vare utbildningen fick jag möjligheten att testa 3 olika jobb inom branschen, och det har varit väldigt utvecklande för mig.

Tack för att du tog dig tid Farah – och lycka till i framtiden!