Vad hände efter studenten?

Vi har träffat Casper som gått på Yrkesgymnasiet Gävle för att ta reda på vad han gör efter sin tid på skolan.

Namn: Casper Söderlindh
Ålder: 22 år
Intressen: Träna och att skruva bil.
Tidigare program på Yrkesgymnasiet: Fordons- och transportprogrammet

Vad gör du idag?
Jag är personlig servicetekniker på Bilbolaget. Det är både kul och utmanande. I min roll jobbar jag med kundmottagning, som mekaniker och halvt IT-tekniker eftersom det är mycket teknik i bilarna nu för tiden.

Hur snabbt fick du jobb?
Under min praktik jag hade här under tiden jag gick på Yrkesgymnasiet fick jag mer och mer ansvar och det slutade med att jag måndagen efter studenten fick fast anställning här.

Vad är det roligaste med jobbet?
Det är skruvandet och speciellt att göra de större jobben som till exempel att renovera växellådor.

Har du något tips till elever som ska börja på Yrkesgymnasiet?
Det gäller att visa framfötterna för att få jobb och försöka vara med så mycket som möjligt under praktiktiden.