UPPTÄCK DIN
EGEN KRAFT.

Yrkesgymnasiet är rätt val för dig som vill lära dig ett yrke från grunden i en studieform där du jobbar mycket praktiskt. Minst halva utbildningstiden är du på en arbetsplats tillsammans med en erfaren handledare.

Vill du bli anställningsbar?

Vårt mål är att förbereda dig för ett framtida yrke. Yrkesskicklighet och goda relationer är faktorer som ökar chansen till anställning efter studenten – så är det oavsett bransch.

På Yrkesgymnasiet har du möjligheten att lära dig ett yrke från grunden och knyta viktiga kontakter på företag. Förutom faktiska kunskaper värdesätter vi insikter och kompetenser som behövs på en arbetsplats, till exempel social kompetens, att kunna passa tider, vara strukturerad, kunna tänka kreativt och lösa utmaningar av olika slag. Vi vill att du ska förverkliga dina drömmar och idéer.

Vi vill utveckla din företagsamhet och kreativitet så att du får ökat självförtroende, självinsikt och en förmåga att hitta kraften i dig själv. Vi vill göra dig anställningsbar.

Vill du lära dig ett yrke på riktigt?

En viktig del av lärandet sker ute på en arbetsplats – din lärlingsplats (APL). Du får en erfaren handledare till hjälp och målet är att du ska lära dig yrket så som det fungerar i verkligheten.

För att på bästa sätt förbereda dig för ett yrke får du börja utbildningen i våra egna moderna praktiklokaler på skolan. Där får du en erfaren yrkeslärare till hjälp som lär dig grunderna inom ditt yrkesval.

För att våra elever ska bli ännu mer eftertraktade på arbetsmarknaden erbjuder vi startpaket för körkort på flera av våra program.

Vill du ha en modern utbildning?

Såväl på skolan som på arbetsplatsen möts du av en modern miljö där pedagogiken präglas av nytänkande, kreativitet och nyfikenhet.

IT är en viktig del i din utbildning. Du får därför låna en bärbar dator som blir ditt arbetsverktyg i tre år. På internet har vi som extra stöd ett ”virtuellt klassrum”. Det kallas för Progress och är alltid öppet. Här finns ditt schema, dina lektioner och dina inlämningsuppgifter tillgängliga.

I Progress har du all information samlad och du behöver aldrig vara orolig för att du glömt något oavsett om du är på skolan eller på din arbetsplats.

När andra skolor jobbar med inviduella studieplaner tar vi det ett steg längre och jobbar med coaching mot ett yrke och individuella utvecklingplaner. Allt för att du ska växa som människa och bli anställningsbar.

Vill du trivas?

Vi har relativt små skolor och vi tycker att trivsel och kvalitet går hand i hand. Vi anstränger oss för att du ska känna att du är i fokus och kunna prestera goda resultat, för dig och din framtid.

Vi vågar mer, vi vill mer och vi bryr oss mer.

Därför har vi skapat Yrkesgymnasiet.