Tre elever från Yrkesgymnasiet fick jobb direkt efter studenten

Klasskompisarna Andy Danielsson, Emil Jönsson och Pontus Gustafsson hade alla APL (praktik) på MEJ Bygg. Efter studenten fick de tre vännerna jobb på byggföretaget. Nu är det närmaste målet att jobba tills de blir klara med sin lärlingsperiod.

Andy valde Yrkesgymnasiet för att det är mycket praktik. Och det var praktiken som gjorde att han och hans två klasskompisar fick jobb på samma byggföretag.
– Jag är glad att Yrkesgymnasiet kunde fixa praktik åt oss, annars hade vi inte kunna fått jobb, berättar Andy och fortsätter att prata om sin praktik:

– Praktiken var grym! Den var på ett stort företag där det finns mycket jobb. Vi fick göra allt från betong till tak. Det var varierade arbetsuppgifter. Väldigt roligt och lärorikt.

Vad gjorde att ni fick jobb?
– Eftersom det fanns mycket att göra så behövde de folk. Vi visade att vi ville jobba och lära oss. Det kommer man långt på, säger Andy som passar på att berömma handledarna:
– Handledarna vi hade var kanonbra. De var pedagogiska och lärde oss väldigt mycket.

Hur ser framtiden ut för dig?
– Mitt första mål är att göra klar min lärlingsperiod. Jag har ungefär 2-3 år kvar. Sedan när jag jobbat ett par år och känner mig erfaren nog så vill jag starta egen firma.