Teaterbesök för elever på Yrkesgymnasiet Uppsala

Under vecka 3 arbetade de tvåor som läser Engelska 6 och Svenska 2 på Yrkesgymnasiet Uppsala med ett ämnesövergripande arbete om Romeo och Julia. De har läst utdrag ur pjäsen, sett Baz Luhrmans film Romeo + Juliet och som avslutning tog de tåget till Stockholm för att se pjäsen på Stockholms Stadsteater. Detta med stöd från Elevfonden.

Tack vare bidraget från elevfonden kunde eleverna få en extra aspekt att ta med i sitt arbete kring Romeo och Julia och därmed kunde de också göra en jämförelse mellan film och pjäs. Att göra en utflykt som denna ger också en extra krydda till undervisningen och skapar en gemenskap i gruppen.

Åsikterna efter föreställningen var blandade, men en sak var säker: Mercutio var favoriten eftersom att rollen framfördes med så mycket humor.

Tack Elevfonden för teaterbesöket!