Studiebesök i Sveriges riksdag

Samhällskunskapseleverna i åk 2 åkte på studiebesök till Stockholm den 28 februari. Huvudmålet var en guidad tur i Sveriges Riksdag men vi passade även på att se mer av huvudstaden när vi ändå var på plats.

Vädret tillät oss att promenera mellan destinationerna vilket gjorde att vi hann se både en och annan sevärdhet. Vi började på Armémuseum vilket var spännande då eleverna som studerar historia kursen precis läst om världskrigen. Sedan följde en promenad genom Kungsträdgården, förbi Kungliga Operan och avslutningsvis en tur längs vattnet med utsikt över Stockholms Slott. Efter följde en inspirerande guidad tur i Sveriges Riksdag där eleverna band annat fick testa på hur arbetet ser ut för en riksdagsledamot.